Angela Davis: Een autobiografie

24,90

Beschrijving

Activiste Angela Davis vertelt niet alleen haar eigen fascinerende verhaal, maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld.

Ze groeide op in ‘Dynamite Hill’, een wijk in Birmingham in de Amerikaanse staat Alabama die tegelijk speeltuin van de Ku Klux Klan en epicentrum van de burgerrechtenbeweging was. Studeerde in Parijs, Frankfurt, Berlijn en Californië. Werd actief in de burgerrechtenbeweging. Sloot zich aan bij de Black Panther Party. Frequenteerde de Che-Lumumba Club, een tak van de Communistische Partij van Amerika. Werd op aansturen van Ronald Reagan twee keer ontslagen als universitair docent. Belandde op de Most Wanted-lijst van de FBI. Zat achttien maanden in de gevangenis. Groeide uit tot wereldwijd icoon. Het leven van activiste Angela Davis is omgeven door mythen. In haar wervelende autobiografie vertelt ze niet alleen haar eigen fascinerende verhaal maar ook dat van een veranderende wereld. Over klasse en identiteit, marxisme, Cuba, feminisme en politiegeweld. Maar ook over de noodzaak om te sensibiliseren, organiseren en mobiliseren, bref, om de wereld te veranderen. Originele titel: An autobiography, verschenen bij Haymarket Books in 2021

Koop je graag dit boek maar je hebt eerst een bestelbon of factuur nodig voor de school of vereniging? Neem contact met ons op via het contactformulier.


Specificaties

Auteur: Angela Davis
Uitgeverij: Epo
Aantal bladzijden: 418
Productcode: 9789462673465
Vertaler: Jan Reyniers
Uitvoering: Paperback
Taal: Néerlandais

Rupture de stock

Catégories : , Étiquettes : , , ,
Langue

Néerlandais

Thème

Histoire