Het andere koek boek

16.95

Beschrijving

‘In Afrika spreken we allemaal verschillende talen,’ zegt Ruth wanneer ze okrasoep, het lievelingsgerecht van haar zoontje Succes (5 jaar), klaarmaakt. ‘Maar iedereen eet soep met fufu, dat brengt de mensen samen. Om samen te eten heb je geen taal nodig.’

In Het Andere Koek Boek vertellen kinderen die uit hun geboorteland gevlucht zijn en nu in Nederland wonen over hun lievelingsgerechten en -traktaties. Het is een kookboek voor de hele familie, met een verrassende en kleurrijke verzameling recepten van over de hele wereld. Documentairemaker Mirjam Marks en ontwerper Rianne van Duin waren te gast bij achttien gezinnen op vijf azc’s om samen met de kinderen en hun ouders te koken. Mirjam legde alles vast op foto en film, Rianne maakte samen met de kinderen animatiefilmpjes die de verhalen bij de gerechten verbeelden. Culinair expert Jonah Freud schreef vervolgens de recepten zo op dat iedereen ze thuis kan maken. De verhalen en animatiefilmpjes die de kinderen maakten kun je via een QR-code bekijken.

Het Andere Koek Boek is verzameling van verhalen, smaken en recepten uit alle hoeken van de wereld, van Afghaanse dumplings tot Afrikaanse kokos-oliebolletjes en van Iraakse worstenbroodjes tot Libanese baklava.


Specificaties

Auteur: Mirjam Marks, Jonah Freud
Uitgeverij: Rose Stories
Aantal bladzijden: 126
Productcode: 9789083063676
Illustrator: Rianne van Duin
Uitvoering: Hardcover
Taal: Néerlandais

1 en stock

Catégories : , Étiquettes : ,
Poids 0.50 kg
Dimensions 23.1 × 19.1 cm
Âge

10+, 4+, 6+, 8+, YA

Langue

Néerlandais

Vous aimerez peut-être aussi…