Hoe maak je een baby?

14.99

Beschrijving

Hoe maak je een baby? is een eerlijke, toegankelijke en inclusieve gids over hoe baby’s gemaakt worden. Het perfecte aanknopingspunt voor alle ouders om een open gesprek met hun kind aan te gaan over waar ze vandaan komen en hoe hun familie begon. Van conceptie (spontaan of geassisteerd) tot bevalling (natuurlijk of via keizersnede) schuwt dit boek de werkelijkheid niet en laat het onverbloemd zien hoe de vork in de steel zit.

Auteur:

Rachel Greener

 

REVIEW @deklasvaneva

Taal is belangrijk in een boek. Je sluit er mensen mee uit of je toont je net inclusief. De auteur ging hier uiterst zorgvuldig mee om en werkte nauw samen met een LGBTQA+ organisatie. Dat blijkt duidelijk uit de zorgvuldige formulering en selectie van elk woord en elke afbeelding.
De auteur gebruikt ook (terecht) de correcte termen voor de geslachtsdelen, en verduidelijkt het verschil tussen geslacht en gender.

De kernboodschap van het boek is dat elk gezin op zijn eigen speciale manier begint en dat jij en jouw eigen gezin geweldig zijn, precies zoals jij bent. Het is ook echt een boek waarin elke familie zich minstens deels in kan herkennen en dat het ontstaan van jullie gezin kan helpen vertellen.

Volgens de cover is het boek vanaf 6 jaar, maar hier ligt het nu al geregeld op de salontafel. Voorlopig wijst Minte nog naar de poezen en de baby’s, en zo kan het met ons mee groeien. Het is geen boek om noodzakelijk van voor naar achter te lezen met je kinderen, maar eerder om samen door te bladeren en af en toe iets te vertellen, of om gericht vragen te beantwoorden die oudere kleuters gaan stellen.

De illustraties van Clare Lowen zijn kleurrijk, ontzettend inclusief en prachtig! Ze zijn eenvoudig, maar met genoeg detail en kleur om de informatie te verduidelijken.

Samengevat: een absolute aanrader!


Specificaties

Auteur: Rachel Greener
Uitgeverij: Pelckmans
Aantal bladzijden: 32
Productcode: 9789059247970
Illustrator: Clare Owen
Uitvoering: Hardcover
Taal: Néerlandais

Rupture de stock

Âge

4+, 6+, 8+

Langue

Néerlandais

Vous aimerez peut-être aussi…