Vrouwen willen meer dan een roze creditcard

24.99

Beschrijving

Vrouwen willen meer dan een roze creditcard

Doorbreek de clichés en doe meer met je geld

Vrouwen zijn minder capabel wanneer het om geld gaat, wordt ons verteld. We sparen onvoldoende omdat we spilziek zijn (ál die schoenen!), hebben geen interesse in beleggen op de beurs, zijn niet goed met cijfers, kiezen voor slechtbetaalde baantjes en tonen weinig ondernemerschap. Parttime prinsesjes, middenkadermoeders, frivole shopaholics die zwaaien met een roze creditcard.

MoneyTalk journaliste Ilse De Witte bekijkt de meeste hardnekkige mythes over vrouwen en geld van dichterbij. Wist je bijvoorbeeld dat er een zakgeldkloof bestaat tussen meisjes en jongens? Dat vrouwen even vaak om opslag vragen als mannen, maar vaker ‘nee’ te horen krijgen? Dat meer dan de helft van alle reclamebeelden vrouwen met muntjes en spaarvarkens laten zien, terwijl mannen doorgaans dikke pakken geld vasthouden? Dat slechts twee procent van alle durfkapitaal in de wereld naar vrouwen gaat?

Vrouwen willen meer dan een roze creditcard brengt het financiële leven van vrouwen in kaart, van eerste baan tot pensioen. Het ontmaskert een ingebakken ongelijkheid en bekijkt hoe we die kunnen wegwerken.

Ilse De Witte is redacteur bij Trends, coördinator van MoneyTalk, beurscommentator op Kanaal Z en gastdocent aan de Erasmushogeschool in Brussel.

Koop je graag dit boek maar je hebt eerst een bestelbon of factuur nodig voor de school of vereniging? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Specificaties

Auteur: Ilse De Witte
Uitgeverij: Lannoo
Aantal bladzijden: 336
Productcode: 9789401486026
Uitvoering: Paperback
Taal: Néerlandais

9 en stock

Catégories : , Étiquette :
Poids 0.501 kg
Dimensions 23 × 15 × 2.4 cm
Langue

Néerlandais

Thème

Population & Société, Sociologie