free palestine

Gaza: Awareness is Resistance! Dit kan je doen ….

free palestine

De wereld kijkt toe terwijl de Palestijnse bevolking al meer dan 75 jaar lijdt onder een voortdurende en ondraaglijke situatie, en nu, op dit exacte moment, ondergaan ze een ronduit weerzinwekkende genocide in Gaza! Het is tijd voor actie! Tijd om in opstand te komen tegen deze onmenselijke wreedheid! Laat de wereld en de overheden weten dat we niet langer zullen zwijgen en dat we ACTIE EISEN!

Besef dit met heel je hart: jouw bewustzijn en actie kunnen nu een verschil maken. We moeten beseffen dat er nu geen ruimte is voor neutraliteit, niet terwijl er in Gaza onmenselijke dingen gebeuren, terwijl hun leven elke dag aan een zijden draadje hangt! Niet als het gaat om apartheid en regelrechte genocide! We moeten NU een kant kiezen en ACTIE NEMEN. Elk moment dat we twijfelen, worden we medeplichtig aan deze onrechtvaardigheid en onmenselijkheid.

Hier zijn enkele dringende stappen die je nu moet ondernemen om de Palestijnen te helpen en je stem met kracht te laten horen. Onze verontwaardiging moet luid en duidelijk zijn:

1. Informeer jezelf: Het niet weten is geen excuus!

“Ja, maar ik weet er niet genoeg over om iets erover te delen” … Awel, informeer je dan? What are you waiting for?

Je hoeft geen ‘expert’ te zijn om onrechtvaardigheid aan te kaarten. Er is geen excuus voor onwetendheid in deze tijd. Google en Social Media zijn maar een klik van je verwijderd! Er zijn zo veel goede boeken geschreven hierover, beluister podcast, doorzoek sociale media-accounts …  Onwetendheid is geen excuus.

Volg deze accounts op Instagram:

@palestina_solidariteit
@antwerpforpalestine
@camerabeard.be
@theimeu
@sbeih.jpg
@eye.on.palestine

Lees deze boeken:

→ De honderdjarige oorlog tegen Palestina
→ Palestina: Geschiedenis van een kolonisatie

2. Deel de realiteit: Sta op tegen de stilte en leugens!

Op dit moment is er een genocide aan de gang, en de wereld kijkt toe. Laat je sociale media-accounts ontploffen met de waarheid. Deel nieuwsberichten, getuigenissen en informatie met een vuur dat de duisternis verdrijft. Laten we het schandaal niet verbergen, integendeel! Laat ons alle onmenselijke dingen die daar gebeuren in het licht zetten, nu ze daar in duisternis zitten!

Vooral nu er volop shadowbans zijn op social media waardoor de berichten, beelden en audio’s die rechtstreeks vanuit Gaza komen gewoonweg niet genoeg kan worden gedeeld. Volg de Instagram profielen hierboven, deel hun posts massaal. Deel in je story tussendoor ook nog random andere dingen, zodat je views niet verlaagd worden. Samen kunnen we die shadowban omzeilen!!!

misinformation

3. Schrijf naar politici: EIS ACTIE!

Woede is onze brandstof, en het is tijd om deze te gebruiken om politici te dwingen om te handelen. Stuur e-mails, bel hen, stuur sociale media-berichten en tag politici in je posts om hen onder druk te zetten om onmiddellijke actie te ondernemen. We accepteren geen excuses meer.

→ Klik hier om in 5 seconden een voorgeschreven e-mail te sturen naar de politici (kan alleen met Smartphone)

→ Klik hier voor toegang tot het document met alle voorgeschreven mailtjes (NL – FR – ENG), e-mailadressen en telefoonnummers!

Full credit voor Christina De Witte en Moenia Ladhib om dit te realiseren!

4. Laat je stem horen op straat: Kom in opstand!

ER IS EEN GENOCIDE AAN DE GANG EN WIJ KIJKEN LIVE MEE. Toch ondernemen onze politici geen actie, toch blijven velen – ondanks al het bewijs van oorlogsmisdaden – een kant kiezen in een zogezegd “conflict”. Noem een kat een kat: dit is geen conflict maar een bezetting en deze duurt al 75 jaar.

Het is niet langer acceptabel om te twijfelen en te blijven zitten wachten. We moeten de straten overspoelen met onze aanwezigheid, onze eis om menselijkheid tegenover ELKE mens, en ons verlangen naar gerechtigheid! Sluit je aan bij gelijkgestemden en laat onze stemmen als een orkaan klinken.

KOM OP STRAAT & LAAT JE STEM HOREN!

Elke dag:

19u: Brussel (Beurs)
21u: Verviers (Pl. du Marché)

Check Instagram voor nieuwe acties! moenialadhib en inkegieghase

op straat

5. Solidariteit vanuit het hoger onderwijs

Als je in het hoger onderwijs werkt, gebruik dan je positie om op te staan tegen onrecht. Onderteken de open brief aan de rectoren van de Belgische universiteiten om je diepe bezorgdheid uit te drukken over de humanitaire crisis en de genocide in Gaza. Het is de plicht van de academische wereld om verandering te eisen.

→ Open brief aan rectoren ondertekenen

6. Boycot: Laat je geld spreken!

Laat je portemonnee een statement maken. Doe mee aan de BDS-beweging (een internationale beweging die in een wereldwijde campagne oproept tot verzet tegen Israël) en boycot bedrijven die bijdragen aan de bezetting van Palestina. Ons geld zal niet worden gebruikt om onrechtvaardigheid te financieren.

→ Meer informatie

De tijd tikt, en we kunnen niet langer passief toekijken. Deze situatie in Palestina is een belediging voor de mensheid, en het is tijd om op te staan en met kracht te eisen dat er een einde komt aan deze misdaden. De wereld heeft jullie nodig! We moeten ons verzetten, want onze stilte maakt ons medeplichtig. De klok tikt, en de tijd om in actie te komen is nu!

7. Nog meer acties!

Check deze Instagram post voor een mooi overzicht van mogelijke acties. Klik op de foto om ernaar toe te gaan. Daarbij hoort ook dit uitgebreid document!

Bekijk het, en neem zo veel mogelijk acties. Elk dingetje dat je nu doet, helpt enorm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgelichte afbeelding: Younes Tahir – @camerabeard.be