IT’S A FAMILY AFFAIR!

Hoi hoi!
Ik ben Valentine, moeder van deze twee deugnietjes, Taddeo en Bahia. Sinds 2020 hebben we nog een 3e kindje: onze inclusieve webshop! De eerste in België die focust op inclusiviteit, en die we met hart en ziel beheren. Dankzij Sylvain, mijn man, houden we samen alle ballen tegelijkertijd de lucht in. En die twee kapoentjes, die zijn de grootste en beste motivatie om deze webshop te doen groeien en mee de norm te veranderen.

Hoe ontstond BAHÍA?

Toen Sylvain in 2015 zijn, net geschoten, oorbel moest afplakken op het werk gingen we op zoek naar een donkere pleister. Een lichtbeige pleister valt op zijn huid natuurlijk veel meer op dan een klein donker bolletje (dat er binaire uniformregels zijn voor mannen en vrouwen en dat er geen vrijheid is voor individuele genderexpressie dat is een ander paar mouwen).

Uiteindelijk hebben we het moeten doen met een pleister die we met een stift donker kleurden. Toen besloten we samen: ooit gaan we pleisters verkopen voor iedereen!

Wat waren we trots toen we, in 2020, als eerste inclusieve webshop van het land, pleisters konden aanbieden in alle huidskleuren, een primeur in België!

Van activist tot sociaal ondernemer.

Vanaf dag één combineerden we het ondernemen met (online)activisme en awareness creëren rond verschillende maatschappelijke thema’s. Dankzij instagram konden we groeien en konden de pleisters in diverse gezinnen hun intrede doen. Thema’s als zwarte piet, representatie, ‘huidskleur ’ producten, de behandeling van mensen op de vlucht, LGBTQI+ en andere maatschappelijke relevante thema’s komen regelmatig aan bod in de stories en feed van het insta-profiel.

Thema’s waarin we door de jaren heen expertise opbouwden door on-the field-activisme te combineren met workshops, zelfstudie en spijtig genoeg ook ervaringen die alles veel te tastbaar maakte voor ons gezin.

Eén ding was vanaf het begin duidelijk: wij zijn hier om verandering te brengen!

Inspireren en activeren!

Als pioneer in het inclusief shoppen had BAHíA één hoofdoel: het makkelijker maken voor mensen om zelf mee verandering te brengen thuis, op school of op het werk.

Wou je vroeger in de school van je kinderen verschillende thema’s aanpakken, dan moest je urenlang zoeken en je blauw betalen aan verzendkosten op vele verschillende webshops: een inclusief boek daar, Sinterklaasversieringen hier, een pop daar,… Je moest het echt al willen en weten wat je deed.

Wij zijn hier om jou te helpen in die zoektocht naar een inclusieve opvoeding en om jou te helpen deze boodschap in jouw omgeving (en die van je kinderen) te verspreiden.

Wij willen jou steunen om de stap naar actief meewerken aan een meer inclusieve maatschappij te verkleinen door zo veel mogelijk inclusief materiaal aan te bieden op één enkele webshop.

Om de boodschap verder te kunnen verspreiden dan enkel binnen het ‘gelijksgezinde milieu’ besloten we om onze handgemaakte beauty’s te blijven verkopen. Zo komen we via cadeautjes toch nog binnen bij gezinnen, waar er nog veel nood is aan awareness rond inclusiviteit en diversiteit.

We dromen ervan om in de (nabije) toekomst te kunnen groeien en via de handmade beauty’s werkopportuniteiten te kunnen creëren voor nieuwkomers, als eerste veilige springplank naar de arbeidsmarkt. Maar hiervoor hebben we ook jullie steun nodig. Hoe meer succes onze handmade artikelen hebben, hoe sneller we die mooie droom kunnen waarmaken!

BAHÍA wil gewoon meer zijn dan enkel een merk. We willen inspireren en activeren.

We willen een community creëren waar gelijkgezinden elkaar kunnen vinden en steunen. Daarom is er ook BAHÍA the community op Facebook, waar je in een veilige omgeving vragen kan stellen, steun bij elkaar kan vinden om samen recht te staan tegen onrechtvaardigheid.

LATEST NEWS

Het belang van een inclusief sinterklaasfeest

Wanneer we mensen kansen ontnemen op basis van vooroordelen kan je moeilijk spreken van een...

Migratiebeleid – je steentje bijdragen

Wil jij graag je steentje bijdragen, maar zie je het bos niet meer door de...

Belang ramen en spiegels

"Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld alleen via...